29 mars 2006

Med vintern kommer Paggan?

Utbildnings- och kulturminister Leif "Paggan" Pagrotsky var på Mittuniversitetet och snackade en stund i dag. Jag var där för att höra vad regeringen har för ställning i exempelvis studiemedelsfrågan och Bolognaprocessen.

Eftersom det har snöat ett par decimeter de senaste två dagarna var det inte helt lätt att cykla (och jag bävar inför cykelfärden upp till Körfältet senare i kväll).

Paggan är faktiskt en rätt kul typ. Han förklarade sakligt, på bästa regering-ute-i-valrörelsen-sätt, hur Sverige ska bli en kunskapsnation och konkurrera och samarbeta med exempelvis Indien. Givetvis hann han med några angrepp på den förhatliga, student-fientliga oppositionen. Centern, moderaterna och folkpartiet är - som vi alla vet - motståndare mot regeringen, demokratin; det goda.

I publiken satt Petter Jonsson, fram till förra veckan distriktsordförande i Muf i länet, och frågade om det rimliga i turordningsreglerna och anställningstryggheten. Paggan malde vant sönder hela den moderata argumentationen och svarade med att det för ungdomar snarare handlar om att det behövs större satsningar på jobb.

Studiebidraget lovade han att pusha på för att höja (trots att det är en annan ministers ansvarsområde) och så ska förstås 50 procent av framtida årskullar gå vidare till högre studier.

Heja, sosse! Sossar är och förblir bäst i valrörelsen.

Kunde man inte ha ett statsskick där sosseregeringen skötte debatten året innan valet, och riktiga, jordnära människor styrde Socialistiska Folkrepubliken Sverige övrig tid?

- - -

Uppdatering 30/3: Heja, sosse (2)!

Inga kommentarer: