31 mars 2006

Jag drar till Umä

Det tar precis lika lång tid från Östersunds busstation till Umeå busstation, som från Stockholms flygplats till Teneriffas södra flygplats. Sex timmar - obefintlig komfortskillnad. I morgon bitti åker jag till Umeå, mor till Teneriffa. Det är två ganska olika resor. Såatte... *jobbigt*

Jag ska på helgkurs (en till) och mor ska semestra. De övriga i familjen ska väl sitta framför varsin dator precis hela helgen som vanligt, antar jag. Det är ju kul, för dem.

Sjukdom har drabbat massor av folk i dagarna. Det är helt kasst! Man ska inte vara sjuk när vintersportsäsongen når sin kulmen! Själv skottar jag snö för brinnande livet - snöhögen ute på gården ska bli större än tidigare upplagor. Att läsa mellan varven: "Paris - en reseguide", "Tillämpad internationell ekonomi", "Globalization and the Welfare State" samt Ordfront, Arbetaren och Flamman. Vid närmare eftertanke är det nog bäst att jag tar med mig lite att läsa på bussen österut.

I natt när jag cyklade hem från den dagliga mötesrutinen (jag blev kvar och läste programförslag till kvart i ett) stod det en herre i 50-årsåldern mitt i gatan. Väldigt berusad, som han själv hann säga ett halvdussin gånger. Vi började snacka politik, helt apropå ingenting. En kvart stod vi där och utbytte åsikter om socialism och samhälle. Sånt är häftigt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sen tycker jag det är skithäftigt att du, 19-årig nykterist, faktiskt stannar och börjar prata med berusad herre i medelåldern. Att ni sen halkar in på politik - hur går sånt till? Frågade han varifrån du kom och vart du var på väg eller? Och stannade du för att se till att han masade sig ifrån körbanan eller? Som sagt, en skithäftig händelse, tycker jag.
/Mor

Herman sa...

jag sitter inte vid datorn exakt hela helgen, jag har faktiskt orkat maka mig över till fars lägenhet och tagit din plats vid matbordet. efter en stunds tystnad var jag bara tvungen att utbrista i: "fan vad jag hatar centerns partipolitik!" för att få till den sköna stämning som så ofta råder hos er :)

Nisse Sandqvist sa...

Känns skönt att veta att man inte är helt oumbärlig för den välsignade familjestämningen.

Anonym sa...

Nä, det är det häftiga med Herman; han kan vara stand-in när du är borta, men annars är han ju väldigt mán om att vara olik. Pá alla sätt. Det är nog bara i din fránvaro han är politiskt medveten... Känns skönt att veta i alla fall ifall du skulle bli ihjälkörd.
/Mor i typ 20-25-gradiga Puerto de la Cruz