01 mars 2006

Gemensamt ägande för gemensam nytta

Tre vänsterpartister, kommun-, landstings- och riksdagspolitiker, har en viktig insändare i LT i dag. De borgerliga insändarskribenterna missar få chanser att likna allt vad vänsterpolitik heter med stalinism och demokratiförakt. Själva säger de inte gärna att deras egen politik är som en koncentrerad form av hittillsvarande socialdemokratiska regerings nedskärnings- och repressionspolitik.

I morgon ska jag se UR om kommunism, har jag bestämt, ty mor min spelade in det, och det ser ut att finnas en lucka i mitt schema efter klockan 15.00. Fredrik Malm - en kille jag finner minst lika kul som Dagens industris framsida (sex äldre, rika herrar på framsidan i dag - rekord?) - debatterar mot Kalle Larsson, den hippaste kommunistiska ledamoten i riksdagen. Utan att ha sett programmet inser jag hur akterseglad herr Malm finner sig. Ack, nöjet låter sig nästan inte väntas på...

Den andra stora händelsen i morgon är mötet på Länsstyrelsen, gällande remiss och revidering av hälso-, kultur- och miljömålen i Jämtlands län. Om Allah vill blir det roligt. Socialism och feminism kan och bör prägla även det praktiska, myndighetsstyrda politiska arbetet här i världen.

Kolla vad jag skrev om herr Malm tidigare. Fortfarande roligt.

Inga kommentarer: