16 juli 2006

Kaos överallt

SJ har svarat på mina två frågor. Här kommer svaren i sin helhet:

Tyvärr har vi inte tillgång till fler vagnar att sätta in i trafiken allt materal som går är i drift.

När det gäller säkerheten är det heller inga problem det ända man kan påvisa som problem är att det är komfortbrist för resenärerna.
Så det är tydligen bara att gilla läget. En fundering, bara... SJ svarar på en söndag, tio dagar efter att jag skickat frågorna. Innebär det att de är överhopade med kritik och att den (efter rationaliseringarna) alldeles för klena personalstyrkan arbetar sjukt hårda arbetspass för att klara all kundkontakt (vilket då skulle förklara de korthuggna och illa skrivna svaren)?

Vill man trilskas ännu mer med SJ-kaoset kan man ställa kaxiga motfrågor:
- Varför köper ni inte in fler tåg, nu när ni går med vinst?
- Finns det inget hot mot passagerarnas säkerhet när det tar bortåt tio minuter att tömma ett tåg?


Här hemma är det lite kaosartat i dagarna. När ett badrum fräschas upp för första gången på kanske 15 år blir det en del att stå i. Inte ens hos mamma får man ro - där är det Hermans gamla rum där runda ord ska målas över i taket och obsceniteter på tapeterna har rivits bort. "Ursäkta röran, vi bygger om" känns väldigt cleant att säga till eventuella besökare.

Annat är det för folk i Libanon. De kommer att få reparera hus, broar och elledningar för miljarder. Sabotaget som libaneserna utsatts för är ungefär lika logiskt och berättigat som Hermans åverkan i rummet i mammas lägenhet. Inte alls, med andra ord.

Jag noterar att Fredrik Malm ger ideologi och retorik stort utrymme i sin analys av Israels vidrigheter. Eftersom Israel säger, och har som mål, att bombningarna i Libanon ska förmå terroristerna att ge vika, så är det inte terrorism när Israel beskjuter civila flyende, eller civila bostäder. Men eftersom Hizbollah och Hamas säger att Israel och judar ska utrotas, så är varje kastad sten ett steg närmare utrotandet av Israels befolkning. Att Israel sätter ett helt land på uttalad svältkur och att dödsförhållandet Israel/Libanon är 1/10 verkar inte påverka den liberala analysen. Israel har ett gott syfte, Hamas ett ont. Så är det bara - välj mellan demokrati och diktatur, och håll sen helst käft. Malm vill heller inte besvara ens frågor via mail!

Liberalism är terrorism! (Oh, and death to America.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Har skrivit denna kommentar på Fredrik Malms hemsida (men han raderade den):

Fredrik Malm, jag undrar vad du menar med att Dror Feiler "skjuter på eget mål". Har han mindre rätt att kritisera Israel bara för att han råkar vara jude???
Jag undrar också varför du använder dig av så många klassiska antijudiska klyschor. Exempelvis i ditt "elvamannalag" så låter du Israel symboliseras av en davidsstjärna, trots att davidsstjärnan är en religiös symbol, gemensam för alla (religiösa) judar oavsett om de är israeler eller inte. Det är osmakligt och kränkande på samma sätt som Jyllandspostens bilder av Muhammed som självmordsbombare. Varför är det ok att vara antisemit och hetsa mot judar bara för att man är sionist/israelanhängare?? T ex detta snack om att Israel och judendom är samma sak, trots att majoriteten av världens judar bor utanför Israel.
Fy fan, det börjar bli som i USA där israelanhängare och antisemit börjar bli synonyma begrepp