11 februari 2006

Anarkosatir

Jag diggar Arbetarens humor. Det är faktiskt den enda tidning som jag vet att jag kommer att läsa varje torsdag med riktigt stor behållning. I varje nummer finns dels skarpa feministiska analyser, dels hejdlöst festliga politiska knäsparkar. Se bara så centerns ungdomsrättslöshetsförslag behandlas:

Med Mao i tiden

I dagens hårda samhälle får många försörja sig med att spela nätpoker och stjäla koppartråd, men det finns de som vägrar hålla käften.

Ungdomar runt om i landet glädjer sig över att vuxenvärldens främste representant - bondeledaren Mao Olofsson - har börjat ta itu med arbetslösheten. Det välformulerade förslaget om speciella ungdomsanställningar där man kan bli uppsagd med omedelbar verkan, passar den allt mer flexibla arbetsmarknaden.

- Men man går inte hem tomhänt. Alla som sparkas får med sig en påse från fiskdammen med en avdragsgill ask russin och en apelsin, säger Maos underhuggare Fredrick Flödder.

Självklart kommer det bli lättare för företagen att hantera anställda med det nya förslaget och Mao är stolt men inte nöjd. Nästa steg är ungdomsbaracker där man kan bli utslängd på en halvtimme om man lyssnat på dunkadunka.

Eftersom många ungdomar inte röstar, eller blir ett B-lag genom att rösta på vänsterkartellen, så införs ungdomsrösträtten som också snabbt kan dras in om man röstar knasigt.
Detta inslag kallas Christian values och är Arbetarens lilla översättning av aktuella politiska förslag. Hela tidningen innehåller många fler liknande grejer, där Stickspår är det mest skrattframkallande. Ett av veckans stickspår:

I'm loving Hitler

Mc Donalds Happy Meal-docka Lucy Pevensie, hämtad från filmen Narnia, blev föremål för skarp kritik från en förälder i Småland. Lucy kan nämligen göra en rörelse med sin vänstra arm som kan uppfattas som en Hitlerhälsning. En talesman för Mc Donalds säger sig ta kritiken på allvar och ber familjen om ursäkt, men har ännu inte fattat beslut huruvida dockan skall tas ur sortimentet.

Arbetaren välkomnar självklart hamburgerkedjans ansvarsfulla uppträdande i denna viktiga fråga.
Den andra vänstertidningen som jag får på torsdagarna, Flamman, har en artikel från Filippinerna, som ju var aktuellt för sensationsjournalisterna förra veckan, när över 70 dog i paniken i samband med en teveinspelning. Kupprykten sprids på alla möjliga fronter i det filippinska samhället.

1 kommentar:

Anonym sa...

Christian Values läggs nuförtiden ut på arbetaren.se