21 april 2005

”al-Qaida har skaffat kärnvapen”

Så skriver Aftonbladet i dag. Jag blir så förbannad när de gör såna här artiklar. De säger precis ingenting till slut, visar det sig.

Washington Times har tydligen fått ta del av underrättelserapporter som talar om att al-Qaida har kärnvapen - ungefär samma "information" som alltid hamnar i kvällspressen. Slutklämmen kommer när Aftonbladet skriver "Det är enligt tidningen inte ens säkert att det handlar om kärnvapen."... Liksom, vad har man då att komma med? Washington Times har inte alls avslöjat någonting och Aftonbladet har (än en gång) bara tolkat en annan tidnings vaga och intetsägande spekulationer. Å ena sidan är det "enligt underrättelsekälla" si och så och å andra sidan är det "enligt källor inom den amerikanska underrättelsetjänsten" si eller så. Usch.

Allmänintresse, hallå? Berätta om verkliga händelser, om saker som händer i Förenta staterna i stället!!

Aftonbladet är för övrigt en av de tidningar som mest ivrigt för fram borgerliga åsikter och tankemönster i all rapportering på hemsidan. Rakt igenom. Fy för den lede. Men jag antar att det är så det går när man konkurrerar på marknaden. Konkurrens, typ.

Inga kommentarer: