08 april 2005

Hårt ska dom tas!

Det är inte svårt att dra på smilbanden åt SvD och deras extremistborgerliga ekonomi- och näringslivssidor. Under rubriken Så bemöter du orimligt höga lönekrav berättar SvD Näringsliv i dag om hur "medarbetarna" ska hunsas av dig som chef.

Efter artikeln uppstår en tokrolig diskussion där en bisarr variant av kapitalism ställs mot en annan. Viktigast tycker jag är det uppenbara, nämligen att chefen självklart ska vara emot lönehöjningar och neka till "medarbetarnas" krav.

Vad är det för fel med mänskliga chefer som ger hyggliga löner när företaget ändå går bra? Varför kan inte chefen vara en god representant för sina anställda i stället?

Jag är övertygad om att utvecklingen vi ser i dag kommer att fortsätta åtminstone några år till. Alltså att privatiseringarna ger fler chefer och högre vinster i privat sektor, och ännu större press mot arbetarna och de arbetslösa. Till följd av detta kommer Svenska Dagbladet och andra tidningars borgarredaktioner publicera fler och mer absurda artiklar. Tips och tricks för den jasägande karriäristen till chef att fortsätta öka spänningarna mellan "the haves" och "the have nots" inom näringslivet.

Sen vänder det. Det vänder snart. Det kommer en reaktion. Vi kommer inte att låta svälja vad som helst.

Inga kommentarer: