24 april 2005

Korrekt arena

Det finns en plats och ett tillfälle för alla. Så även för sverige- och nationaldemokrater och för andra rasistiskt/fascistiskt lagda personer. I dag kom det stora antiklimaxet för Skattebetalarnas förening, som den senaste tiden haft en falang av missnöjeshaverister efter sig i media.

Dagens Nyheter kallar Skattebetalarnas förening en "anrik förening". Jag gillar deras sätt att ge en positiv bild av denna lilla stenrika opinionsbildare - mest med tanke på de ofolkliga personer som utgör styrelse.

Bland höjdarna i Skattebetalarna hittar vi skräcködlor som Marie Söderqvist, Maria Rankka och Carl-Johan Westholm. Med sådana strålar av schyssta åsikter - and trust me, there's more where that came from - står Skattebetalarnas förening upp som en folklig Stalinstaty i framtidsdebatten. Det finns ingen socialliberalism, det finns bara "lie och yxa-metoden" för att montera ned den offentliga sektorn, resonerar de.

Men nu blev det alltså inget nyfascistiskt övertagande av Skattebetalarnas förening. Den gamla ordningen, med nästan feodalt nyliberala människor i styrelsen, består. Främlingsfientlighet lär vi turligt nog slippa under kommande år från föreningen, men den antiprogressiva attityden består. Ledsamt, högern!

Hoppas bara att skattebetalarlobbyn tillsammans med Timbro, Smedjan och de andra i Svenskt Näringsliv-familjen nu håller sig tyst de kommande tio åren eller så. Utan dem vore världen bra mycket mer sansad.

Inga kommentarer: