19 maj 2005

Bloggande

Det här med bloggande kan ta sig mycket lustiga former. Jag hittade en blogg som heter "Marxistisk Idé-, nyhets- och mediedebatt". Den har en fin bildsekvens av Bush och en kul sammanfattning av en intervju med Fredrik Reinfeldt i TV4-programmet God natt, Sverige.

För övrigt kan jag konstatera att Folk och Försvar, där Ung Vänster är medlemsorganisation, inte tillåter kommunister på sin Nato-vänliga konferens i Östersund på tisdag. Kritik mot Nato ska alltså bara komma från vissa utvalda håll, och inte från andra. Helst inte alls. Men det är klart - när det gäller fredsorganisationer som Nato måste man gardera sig mot krigstörstande angrepp.

Nato ska exempelvis i Åre "behandla" frågan om Uzbekistans övergrepp. Laila Freivalds är väl för bra, som bara knappt en vecka efter oroligheterna går ut med ett uttalande?

Vissa bloggare ballar ur redan. Vi har alldeles nyligen fått en kraftig expansion av bloggare på bland annat Aftonbladet och bland politiker. Det snabba bloggkommenterandet gör att flera debattrundor kan startas, pågå och avslutas - varje dag. Inte sällan förekommer personangrepp.

Tyvärr lider svenska bloggare av frihetsstörningar. Med den nyvunna friheten att skriva vad som helst, när som helst, tappar man respekten för andra och häver ur sig både kränkande och obscena saker. Synd, men jag hoppas att det är ett bloggningens barndomssymptom.

Inga kommentarer: