02 maj 2005

Thought I told ya Niggas before...

Jag tycker bara att Chappelle's Show på MTV är lite småkul, och då i synnerhet sketchen där Dave Chappelle får vara budpojke åt familjen Niggas. Den är fin. Kul. Mysig.

I alla fall... En annan sak som får mig att fnissa förnöjt är borgarshowen i dag. Det är så träffande att se hur utvecklingen nu går.

a) Borgarna snackar mediatrendigt. Opinionssiffrorna rusar i höjden och känner inga gränser. Ingen uttalar stöd alls för något som kan förknippas med politisk vänster.

b) Borgarna snackar realpolitik. Helt plötsligt sjunker stödet i den allmänna opinionen - helt enkelt eftersom folk återigen inser att trots den ibland fina retoriken är borgarna i allt väsentligt ett eller ett par snäpp sämre än till och med kanslihussossarna - och vänstern återtar mer och mer "förtroende".

Dagens spricka i borgarnas glashus visar att de nu måste inarbeta en ännu mer kroniskt imagebaserad och personfixerad politisk agenda. Den blå alliansen måste bort från sakfrågorna, in i kampanjfinliret. Det är då de kan vinna.

Inga kommentarer: