22 maj 2005

Farbror Aina kommer

Per Åhlströms ledare i lördagens tidning är ett obehagligt och ovärdigt raljerande över svensk antiimperialistisk vänster. Man ruttnar ju på tidningens ledarsida.

Tur då att Erik Berg kontrar från vänster...

Om man ser en hyrd minibuss i Östersund i dagarna så kan man vara säker på att den är hyrd av polisen. Poliser från när och fjärran, över tusen stycken, har bussats hit. Flera hundra bilar har de med sig, så det är polisbilar på även de minsta av gator här i stan.

Aktiviteten som ordningsmakten ställer till med är helt absurd. Det tåls att sägas att det finns fler poliser än invånare i Åre just nu. För varje anarkist kommer det att finnas åtminstone tio poliser - om det nu skulle bli bråk.

Det kommer att kosta omkring 50 miljoner kronor för polismyndigheten i länet att anordna det här mötet. Tacken för att det i dag rullar omkring något tusental utbölingspoliser i stan är ett underskott för kommande år motsvarande rätt stora delar av de totala resurserna. Detta i en stad där det en typisk fredag kväll finns mellan två och fyra poliser i tjänst, som har en yta av närmare 50 000 kvadratkilometer att täcka.

Är det konstigt om folk är emot den helt galna EAPR-konferensen, om inte av ideologiska skäl så av krasst ekonomiska?

Inga kommentarer: