31 maj 2005

Irakiska säkerhetsstyrkor och motståndsmän

Det fajtas i Irak. På ena sidan har vi frihetens, rättvisans och sanningens försvarare och på andra sidan slåss de mörka, av ondska inpyrda araberna. Nu senast har vi fått höra att frihetskämparna i den irakiska armén och dess vänner i Army of Freedom Fighters, amerikanska militärinsatsen, har mobiliserat till en offensiv i Bagdad.

I den fria republiken Iraks huvudstad sätts nu vägspärrar upp och tiotusentals militärer, poliser och andra säkerhetsstyrkor söker på uppdrag av friheten efter misstänkta terrorister. Det är i första hand cirka fem miljoner boende i huvudstaden som eftersöks - de flesta av dem har ett förflutet i Saddam Husseins diktatur. Andra misstänkta är de ungefär 19 miljoner muslimer (många av dem araber; alla varningsklockor ringer) som bor inom Iraks gränser men utanför huvudstaden. Som tur är har både saudisk och israelisk underrättelsetjänst medverkat i jakten på misstänkta, så de styrande frihetliga räknar med gott utfall i offensiven.

Motståndet (mot friheten) i Irak kommer från utländska terrorister. Det är män som föddes upp av andra män med mörka, buskiga skägg, har en ovana att skrika "Allah akbar!" och helt galna idéer om frihet. Vi måste alla göra vår plikt och sluta upp bakom strävan efter frihet och sanning, och förkasta terroristerna. Dels för att vi är så snälla, dels för att de ociviliserade stackarna själva vill välja frihetens väg.

Inga kommentarer: