04 maj 2005

Men kom igen, Condi!

Condoleezza Rice, Förenta staternas utrikesminister, kommer inte till Åre. Man hör ett besviket surr från anarkisterna och vänstertokarna på nätet, och från alla seriösa människor ingenting alls. Själv känner jag ett ansvar att tycka synd om tokarna, så jag håller med dem om att det är synd att man inte kan skapa bråk i Åre och kalla det kamp mot USA-diktaturen.

Men jag vill påpeka att det här med Åre kommer att bli stort. När utrikesministrar från åtskilliga medlöparmakter kommer till Sverige för att smida ränker ställer en av Sveriges mest betydelsefulla och seriösa rörelser upp: Grön Ungdom. Jo, det stämmer. De gröna khmererna är sura på Nato-imperialismen. Passa er, quislingar i kostym!

Jag har glömt bort vilket datum det var, men Länstidningens Per Åhlström skrev för ett antal dagar sedan om regeringens säkerhetspolitik. Han tyckte att det var bra, det som nu har blivit, men skulle gärna ha sett en diskussion innan omställningen som skett de senaste 15 åren.

Fint. De flesta högersossar har egentligen inte så mycket emot nånting, om det bara överensstämmer något sånär med den förutbestämda utvecklingen på områden som säkerhetspolitik, välfärdspolitik och ekonomisk politik.

Lite som i Kina är det faktiskt, där man kan ha precis vilka åsikter som helst, så länge man svär trohet till partitoppen. Den "patriotiske kapitalisten" är en byggsten i det kommunistiska samhället... Ett tips till alla sossar: ta till er idén om att samhället faktiskt inte alltid bygger på samarbete mellan svaga och starka, utan att de svaga ibland faktiskt kan tvingas gå samman och agera i syfte att försvaga och underminera de starkas ställning. Och om socialdemokratin då ställer sig emot arbetarorganiseringen och agerar i de rikas intressen i stället - är då inte socialdemokratin liberal och elitistisk? Uttala kritik mot Nato, Göran-ponken!

Inga kommentarer: