20 juni 2005

Friskt, fräscht och effektivt

Borgarna har snart visat sin politiska agenda i all sin prakt - nu efter centerns riksstämma i huvudstaden väntar vi bara på att kristdemokraterna ska visa vilka reaktionära förslag kristen höger i år vill driva.

Det är idel schyssta idéer man för fram. Från höjdarna inom centern - och från ungdomsförbundet - har det kommit ett helt gäng käcka förslag. Bland annat vill man sänka skatten till 20 % och göra den platt. De vill ta bort maxtaxan och i stället låta kvinnor stanna hemma och ta hand om barnen. Stenålder, nej förlåt, "maudernt" heter det tydligen. Och kärnkraften? Tja, varför inte bygga ut den? Moderaterna är trots allt ändå ett jättejättebra parti, verkar centerledningen resonera.

För mig som antiborgerlig är det gôtt när borgarna så tydligt föreslår en sorts 1800-talsåterfödelse, där vi helt plötsligt ska lyfta fram ojämlikheten och barbarin som ideal. Antingen kommer det att tvinga s+v(+mp?) att opinionsmässigt agera från vänster, eller så får vi en mandatperiod från 2006 till 2010 där den svenska arbetarrörelsen radikaliseras ordentligt. Bra vilket som.

Inga kommentarer: