02 juni 2005

Ta-taa, SS!

Åh nej, Karin Svensson Smith byter vänster mot mitten. Det kommer verkligen som en chock. Hade man aldrig kunnat tro.

Hennes argument är roliga. Jag gillar hennes sätt att använda nyspråk och lägga egna värderingar i olika ord. Som "demokrati", till exempel. Inom vänsterpartiet har ord höjts bland annat för att vänstern måste prestera en motbild mot det korrumperade, regeringsvänliga träsket. I den argumentationen ingår bland annat att vänsterpartiets fackliga, partibyggande och folkrörelsesträvande arbete måste ges mer utrymme. Givetvis innebär sådan argumentation indirekt att man vill se mindre "samarbete" i parlamenten, och mer konfliktfokuserande. Det är främst folk ur Ung Vänster- och partistyrelsefalangen i partiet som företräder den linjen.

Karin Svensson Smith ser detta som att man "sätter socialismen före demokratin". Demokrati har alltså för henne blivit den oinskränkbara skyldigheten att utöva parlamentariskt arbete. Visst har jag förtroende för henne som professionell politiker och så, men det där är ju bara lamt skitsnack...!

Som tur är har hon nu löst medlemskap i miljöpartiet och kan härmed nöja sig med att själv bli utmålad som en annan av demokratins fiender nummer ett, nämligen "de gröna khmererna".

Inga kommentarer: