27 oktober 2006

Där kom ovädret!

Runt halv två slog stormen till. Plötsligt tog vinden tag i vägskyltar, gatlyktor och annat icke-fixerat, samtidigt som det började regna rätt häftigt. Jag gick ut och drog bort järnstaketen som blåst ner på Mariedalsvägen från gatan, och la ner ett par skyltar som annars skulle ha blåst omkring.

Men nu har vädret lugnat ner sig igen. Det är 16 grader varmt ute.

Tre tankar, bara. För det första måste Expressens ledarsida i går ha hackats. Ena artikeln skuldbelade ganska hårt Israel för förtryck och ovilja till fred, den andra kritiserade narkotikapolitiken från ett rent socialt perspektiv. Har "liberal media" fått en ny betydelse, nu när vi har en mörkblå regering? För det andra undrar jag, precis som Ali, om reaktionerna från omvärlden på fientlig eld från Iran skulle ge samma notiser som attackerna från Israel. För det tredje ger Nicaraguas beslut att totalförbjuda abort - presenterat av Hanna Löfqvist på hennes coola blogg Vänster i måndags, men publicerat av TT först i dag - ännu ett skäl för FN:s medlemsländer att inte välja in landet i säkerhetsrådet.

2 kommentarer:

Hanna sa...

"Cool" blogg, man tackar! Här i Bryssel är det typ tjugo grader. Känns inte helt fel...

Nisse Sandqvist sa...

Men... Damn! Alltid ska nån annan vara värst! Eller hette det kanske "det är alltid roligt när det går bra för folk"...? :-)

Och istället för oväder hade vi sol i Malmö i dag.