25 oktober 2006

Rött skyltfönster?

I kväll har jag varit på mitt första "riktiga" partimöte i Malmö. Femtio närvarande röstade igenom den politik som ska drivas i kommunen med s och mp kommande fyra år. Lite mäktigt känns det nog allt, att det är den här politiken som kommer att bli ett slags skyltfönster för resten av landets kommuner, som visar att det går att driva vänsterpolitik mot ett blåbrunt landsting och en mörkblå regering. Om det går, vill säga.

Den största stötestenen, som inte heller är löst, har varit Välfärd för alla - ett vidrigt sosse-borgerligt program för att stigmatisera invandrare och fattiga i de fattiga bostadsområdena. Vänsterpartiet har formulerat om programmet så alla de rasistiska skrivningarna är borta. Programmet självt kvarstår dock, så nu gäller det att rösta nej ofta...

Ett fett stort problem är annars regeringen. Under fyra år har Malmö nu tagit emot stora mängder statliga medel. Med den nya regeringen väntas flera tusen färre komvuxplatser, minskade statsbidrag, radikalt minskad köpkraft och exploderande klyftor. Helt utom Malmö kommuns kontroll.

Stora demonstrationer är att vänta. Vänta bara.

Och i morgon tornar höstens livligaste oväder upp sig. Jippii! Hoppas att det blir kaos i trafiken här i stan; vi slutar ändå tidigt i skolan.

2 kommentarer:

Buck Fush sa...

Jag vill demonstrera mot A-kassan nu, men jag vill inte ha nån stormen Gudrun2 med trafikkaos och grejs för vi åker tåg till Göteborg hela familjen på Torsdag.

gud sa...

haha. bättre storm i "mellannorrland". pwnzor.