04 oktober 2006

Heja Arriva!

I tidningen läste jag i morse om att bussföretaget som driver Malmös stadstrafik, Arriva, ställer in några turer per dag. Konstigt, tänkte jag - hittills har nästan alla bussar gått precis enligt tidtabell.

Men nu på eftermiddagen fick vi elever på Kvarnby ännu lite mer valfrihet: ingen buss på dagens andra och sista tur kom till skolan. Därmed fick lärarna skjutsa tillbaka oss hit till stan med bil.

Så kan det gå när man inte anställer tillräckligt med chaufförer och inte har tillräckligt många och bra bussar. Jättetokigt, verkligen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det får mej osökt att tänka på ett citat vi sedan några år haft uppsatt på kylskåpet: "Det är inte så enkelt som att vi behöver fler förare, man måste även ha en buss och en viss linje att köra. Vi har underskattat komplexiteten i detta." (Swebus VD intervjuas i Metro)

Det är inte lätt
/moster K

Anonym sa...

Ja, han Swebus-vd:n slog verkligen huvudet på spiken. Jag har nog faktiskt aldrig förstått hur himla komplicerat det där är... alltså underskattat komplexiteten. Man tror ju liksom att det bara är att läsa tidtabellen, ställa sig vid busshållplatsen och invänta bussen, komplett med förare och allt. Antagligen är det väl så dom gör vd-arna i Swebus, Arriva och sånt också ;-)
/mosterns lillasyster

Nisse Sandqvist sa...

Kan bara med uppgivet sinne läsa och instämma i detta kloka ni skriver. Nu när jag åker buss utanför rusningstid (där en försening eller inställd buss knappt märks annat än att bussen som kommer efteråt är extra fullsatt) känns bussproblemen lite mer jobbiga. Har också insett att det är konkurrens mellan Arriva och Connex på stadsbusstrafiken. Tur är väl det!