12 oktober 2006

Värdig opposition

Det var dags för mitt första partimöte i kväll, i Möllevångsgruppens nystartsträff. Femton personer dök upp, vilket var trevligt.

Vi fick en inledning av Morgan Svensson, ordförande för stadens partiförening. Han snackade om borgarnas politik, och så fick vi komma med egna funderingar och oroande profetior. Många är upprörda över borgarnas skolpolitik och hela debatten kring utbildning, det märks. Därför ska vi försöka bjuda in Rossana Dinamarca (v) för ett samtal om utbildningspolitiken. Ashäftigt!

Så länge alla partiföreningar och deras grupper träffas för att göra upp den politiska aktiviteten för resten av året på samma sätt som vi gjorde i kväll är jag lugn: då är landets opposition säkrad. I andra fall är det creepy: Ohly och vänsterpartiet har inte varit särskilt framträdande i debatten efter valet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, men Ohlys uttalande under partiledardebatten "kriminellas revansch i samhället" satt bra.

moster K.

Nisse Sandqvist sa...

Det var som sagt riktigt bra, men också ett undantag. Inom den nya regeringen finns otroligt mycket att angripa, och rent strategiskt är det bättre att gå ut hårt redan från början för att sätta press, än att vänta tills ministrarnas arbete börjar ge resultat. Vänstern måste bli mer konsekvent på det området.