29 oktober 2006

Läskiga Larsar

Jinge beskriver kunnigt Kriminalvårdsstyrelsens generaldirektör, efter ett utspel i kriminalvårdens tidning. Jag tänker inte skriva långt och skakande om hur fascistoida idéer som Lars Nyléns sprider sig inom kriminalvård och polisväsende, utan hellre om ett fint collage som jag gjorde på gymnasiet.

Med hjälp av Paint satte jag ihop en mosaik med åtta stycken Lars - Lars av alla slag. Lars Leijonborg, Lars Adaktusson, Lars Nylén, Lars Winnerbäck, Lars Bäckström, Lars Ohly, Lars Hillersberg... Lars är ett roligt namn.

Den bilden kommer jag nu att tänka på. Vilken soppa!

Repression är ett annat ord som känns hemskt aktuellt. I kväll har jag sett en dokumentär om Pakistans mullor och konflikten mellan fundamentalistiska och mer sansade muslimer i landet. Och så har jag läst om regeringens 16 svek i tidningen ETC. I Flamman står det också om Tjeckiens kommunistpartis ungdomsförbund, som upplöses i strid med alla demokratiska principer, och om ett Polen där de minimala möjligheterna som i dag finns att göra abort håller på att försvinna. Mörkt i en mörk årstid. Men Herman och modern får minsann åka till Teneriffa, jaja! Det ska jag också, fast till Venezuela, för fjorton tusen. Tjohooo!

Lars Leijonborg är äcklig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Varför har jag aldrig sett collaget? Det låter jävligt kul! Finns det kvar? Kan det publiceras på nätet?
Skönt att du håller reda på all världens elände; själv orkar jag ju bara kolla på hjärndödprogram i teve. Det räcker med det elände som flimrar förbi i de nyhetssändningar jag hör i radion.
Mörker är annars inte det man kommer att tänka på när man tittar ut genom fönstret här. Vitt, vitt, vitt och - faktiskt - solsken!
/Morsan

Anonym sa...

Skumt att det fortfarande står 0 kommentarer på bloggen...
/samma morsa

Anonym sa...

Nu gör det inte det längre ;-)

Anonym sa...

Jo, det här med Läskige Leijonborg: Tack Kina-TV för de klargörande bulletinerna om hans röst. Är det nånting som stört mig mer än karln själv så är det när han öppnar käften. Men det känns betryggande att han står på plats 3843 i vårdkön. Hoppas han kan hålla tyst - både om fusk och annat - tills han blir åtgärdad.
/M

Nisse Sandqvist sa...

Nä, Lars-kollektivet har gått i graven. Men att göra en ny är inget stort projekt...

CHTV äger.