17 oktober 2006

Snabba kast

I dag har jag ansökt om studielån i tio veckor. Och gått med i Ordfront.

Tjeckiens inrikesministerium har förbjudit och, i går, formellt upplöst det kommunistiska ungdomsförbundet. Förbundets moderparti fick 12,8 procent av rösterna i senaste valet, enligt Ali, och är precis som KCM under konstant förbudshot. Hur var det nu, kan vi gå hur långt som helst i kampen mot ondska och terrorism, tills cirkeln är sluten och staten själv har terroriserat ihjäl eventuell opposition?

När jag flyger hem till Östersund med SAS nästnästa onsdag kostar det tusen spänn. Tåget jag skulle ha åkt hem med till jul skulle ha kostat knappt 700 spänn, med sovplats. Problemet var att när jag ringde till SJ:s internetservice för att höra varför bokningen cepade, fick jag till svar att resan inte alls fanns. Trots att den såldes på hemsidan. Med andra ord fick jag göra värsta krångliga turschemat där buss från Stockholm blir enda alternativet om jag ska hem innan jul med julklappspengarna i behåll! Dammit! Jag vill inte åka med Y-buss! Jag hatar marknadsekonomi! Förbjud nationalekonomin i stället för de tjeckiska kommunisterna. Sila kamelerna och svälj myg...eller hur det nu var.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, du får nog vara glad så länge det överhuvudtaget finns nån sorts kollektivtrafik kvar. Numer förväntas du ta din BMW när du ska ge dig iväg längs de alltmer privatfinansierade motorvägarna kring storstäderna - ska du längre får du gå. Vägverket är väl för övrigt ett ganska onödigt statligt verk? Nedläggning av detsamma kunde finansiera sänkning av fastighetskostnaderna i Täby med omnejd - Rapport redovisade på ett fint sätt hur sänkningen av fastighetsskatten slår.
Kom ihåg att ha datorn fullt uppladdad innan du sätter dig på Y-bussen i alla fall...
/Desillusionerad mor