15 september 2005

Upprätta mediecensur

Jag tycker att alla kvällstidningar ska förbjudas. Ansvariga utgivare som inte lovar att följa sansat journalistiskt förnuft i sina arbeten ska få händerna avhuggna. Om man skriver ord som "chock", "sex" eller "rasar" i sina rubriker ska man vara fredlös och måltavla för samhällets kringströvande yrkesmördare.

Inte ens kolumnisterna kan på ett vettigt sätt förklara eller motivera rubriksättandet och snasket i fulmedierna. Därför ska man bara få ut sin lön om man skriver bra skit.

Och vad blev det av tevegalan? Den skulle visa vilket tunt, löjeväckande taskigt material som sänds i svensk teve. Men icke. Nej, i stället jublas det över att så många vinster gick till SVT. Visst är det mindre dåligt att det naturliga - SVT äger all kommersiell teve - segrar, men SVT självt är inte bra. Dess ledning ska fängslas om de fortsätter göra dålig teve.

Allra värst ska Emma Andersson drabbas av censuren. Hon ska tvingas titta på gammal nazistisk och kommunistisk propaganda, instängd i ett rum utan champagne, neon och flärd. God censur ska göra allt bra igen, inte minst fixa världsfred.

Inga kommentarer: