01 september 2005

Livets nöjen

Ibland måste man få slappa lite och känna att allt är bra, som i dag. I tidningen ser jag min insändare (noterar dock att ÖP godtroget spinner vidare och skapar den hysteriska diskussion kring mjölk som Uppdrag granskning uppenbarligen vill ha. Dock med kritiken riktad mer mot EU:s bidragssystem och ur fler synvinklar; bra.).

På ett annat ställe i tidningen ser jag att polismyndigheten nu har fått in sin nya passfotoutrustning till polishuset i Östersund. Det är bra. En sorts socialisering som troligen kommer att göra passprocessen enklare - och dessutom slipper vi de eländiga "4 * 10 kronor"-automaterna, där bilderna aldrig blir bra. Samhälleligt ägt ska det vara! Hurra!

Kvällen spenderade jag på Cirkus Skratt, där brorsan fick uppträda och drog hem det överlägset största jublet när han lyckades fånga alla sju ringarna kring halsen... Cirkusen i övrigt gav lite läskiga associationer. De flesta artisterna kommer från forna östblocket och har förmodligen alldeles för taskigt betalt för sitt slitsamma yrke. Dessutom uppträdde sex dromedarer och lika många svarta hingstar, som en man drev intensivt med sina piskor. Sånt känns inte helt okej och definitivt inte nödvändigt. Men jag tog en glass som återställare, och så bjöd kvällens cirkussponsor oss på godis. En skön glidardag till handlingarna.

Inga kommentarer: