31 augusti 2005

Att slå fel

Media är ett jäkla skönt verktyg - ibland. Många företag och andra krafter i samhället behöver ständigt pucklas på av mediernas klor och basebollträn. Men andra behöver det inte. Förespråkarna för mjölk i skolan, till exempel. I kväll har jag diskuterat och skrivit bra mycket om den frågan, efter ett vidrigt program i SVT. (Lite längre i Norrländskt socialistiskt motstånd. Svensk Mjölk slår också tillbaka i en release just för kvällen.)

Något annat som slår fel är min mandelpotatisskörd. Bara några få, futtiga potatisar har det blivit. Blasten har nästan försvunnit under de betydligt större, mindre sjuka, blasthärvorna av vanlig bintje.

Frågan är om Katrina slår fel. Visst, det är tråkigt att miljoner människor råkar i nöd, och visst, det är dåligt att oskyldiga drabbas så hårt. Fast jag tror bestämt att katastrofer likt denna av orkankaraktär bidrar starkt till att Bush och andra konservativa populister går från tysthet till handling på miljöområdet. Bush kan säkert komma att låta satsa mer på forskning inom miljöbättre teknik i framtiden, mycket tack vare de ekonomiska skadorna efter naturkatastrofer.

1 kommentar:

Roberto Iza Valdés sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.