18 augusti 2005

Ödmjukhet skadar inte

Men det som ser ut som ödmjukhet kan vara ren och skär cynism. Man vet aldrig när det handlar om Ariel Sharon. Ansvarig för mer lidande än de flesta demokratiska ledare har han faktiskt mer att bevisa än att han kan stå för sitt tillbakadragande av trupper och bosättningar från ockuperat område.

Bland den så kallade Israellobbyn i Sverige talas om att palestinsk terror är orsaken till allt. Palestinarörelsen menar att ockupationen av palestinskt territorium är förklaringen till våldet. Själv tycker jag att det ömsesidiga inpumpandet av vapen och pengar till israeliska ockupanter respektive palestinska rebeller bidrar stort till problematiken. Liksom, om du ger allt partistöd till Kommunistiska Partiet och Nationalsocialistisk Front, blir Sverige ett lugnt och harmoniskt land då? Ja, mitt resonemang kanske redan står klart.

Satsa på progressiva, i grunden fredliga krafter - på bägge sidor i konflikten - och vi ska se hur allt löser sig när förhandlingar och rättvisa får säga sitt. Fast då är det förstås svårare att motivera Israels kärnvapeninnehav och mullornas stöd till "palestinsk kamp för islam", så det skiter sig ju.

Dagens (eller snarare gårdagens) OMG-stämpel går förresten till Liberala ungdomsförbundets, Luf, debattartikel i SvD Brännpunkt i går. Kan det bli mer desperat? Gårdagens OMFG-stämpel ger jag till Kristina "yxan" Axén Olin (m) som vill tvångskastrera våldtäktsmän (en feministisk flirt av moderaterna?). Inte ens Johan "med rottingen" Pehrson (fp) är med på noterna. Värt att notera är hur centerpartiets rättspolitiske talesman säger att förslaget "strider mot grundlagen". Aftonbladet väljer att skriva att det är folkpartiet som säger så. Intressant.

Inga kommentarer: