07 augusti 2005

Filmer på löpande band

Om man väl har bunkrat upp i vardagsrummet med chips, godis och läsk så får man göra sin plikt och frossa. Dessutom har vi faktiskt fem filmer att tråka/njuta oss igenom. Synd bara att Videoteket erbjuder så få bra filmer... Nåväl, här kommer det:

Comandante, Oliver Stone: En film om och med Fidel Castro. Genom tre dagar får man följa den kubanske presidenten och veta mer om hans livsfilosofi och vardagsrutiner. Lite torrt tidvis, men inte helt dåligt för den som söker mer än formellt politisk debatt om Kuba och dess ledare.

Battle Royale, Kinji Fukasaku: Här har vi kvällens knäppaste, mest uppskruvade film. Ett fyrtiotal niondeklassare förs till en ö där de leker en statligt upprättad lek: döda varandra, med slumpvist vapen, tills en av er är kvar i livet. Det är absurt, blodigt och japanskt. Högt underhållningsvärde, om något.

Motorsågsmassakern, Tobe Hooper: Kvällens blodiga final. Ett gäng hippies hamnar i ett hus som bebos av folk som inte är rädda för blod och splatter. Klockan är för mycket för att den här filmen ska vara kul. Och hur spännande tycker jag egentligen att humorfria skräckfilmer är? Njae, den här passar bäst för cineaster.

Inga kommentarer: