30 augusti 2005

Schysstare i LT?

I dag bläddrar jag i Länstidningen och möter så äntligen Per Åhlströms efterträdare. Fyra socialdemokrater, två män och två kvinnor i åldrarna 23 till 32, ska ersätta Åhlströms konsultkrönikor. Förhoppningsvis får vi nu en ledarsida som dels går att läsa, och som dessutom innehåller reflektioner och åsikter från vanliga människor, skrivna på vanlig svenska.

Det kan också gå fel. Samtliga skribenter är placerade i Stockholm. Deras perspektiv är, precis som Åhlströms, antagligen genompolitiskt - förmodligen partipolitiskt - vilket gör att den där folkligheten som Swedenmark hade, kan utebli.

Men med tanke på Per Åhlströms ständiga fel- och snedprioriteringar av analysvinklar och ämnesval kan det knappast bli sämre. Till och med Berit Andnors blogg vore ett lyft när det gäller LT:s ledarsida.

Nu när ÖP och de andra centerpartistiska tidningarna ska säljas, undrar jag också om det inte är dags för nåt trevligt, fräscht investmentbolag att ta över LT. Det kan behövas lite spekulation på den annars tunna mediemarknaden i Jämtland. Hit med cashen, bara!

Inga kommentarer: